Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 276 resultat.

 1. Spökplatser vanligare än vi tror

  Drygt 380 000 personer i Sverige bor inom en halvmil från platser som via namnet kan förknippas med spöken, gastar eller mylingar. Många av platserna ligger i dag ensligt och vittnar om bondesamhällets folktro.

 2. Tusentals röster i USA-valet kan komma från Sverige

  Tisdagen den 3 november är det presidentval i USA. I Sverige bor tusentals amerikanska medborgare med rätt att lägga sin röst på exempelvis Donald Trump eller Joe Biden.

 3. Världsstatistikdagen: JOS ger bättre statistik

  FN menar att tillförlitlig statistik är vägen att gå för att nå en värld av hållbar utveckling. SCB:s vetenskapliga tidskrift Journal of Official Statistics är en av pusselbitarna för att nå dit.

 4. Färre kvinnor dör i bröstcancer

  Oktober är bröstcancermånaden i Sverige, och den 15 oktober är det brösthälsodagen. Cancervårdens utveckling har gjort att det idag är fler män än kvinnor som både får cancer och dör av det. Länge var det dock tvärt om. Fler kvinnor dog av cancer, särski...

 5. I statistiken finns spåren av det svenska slaveriet

  Den 9 oktober är minnesdagen för den transatlantiska slavhandeln och dess offer. Detta datum friköptes de sista slavarna på den dåvarande svenska kolonin Saint-Barthélemy, människor som finns beskrivna i SCB:s handlingar.

 6. Flickor mer stressade än pojkar på gymnasiet

  Nästan hälften av flickorna i gymnasiet känner sig stressade flera gånger i veckan. Det är nästan tre gånger fler än bland pojkarna.

 7. Alla började gå i grundskolan på 1970-talet

  Vägen till den nioåriga grundskolan i Sverige startade för snart 200 år sedan. Från början gick många barn inte i skolan eftersom deras föräldrar inte hade råd. Sedan 1970-talet har 99 procent av alla barn gått i grundskolan, och nu diskuteras att införa

 8. Fler grundskollärare än någonsin – men lägre andel med examen

  Sverige har aldrig tidigare haft fler grundskollärare – över 104 000 i slutet av förra året – men inte på 30 år har en lägre andel av dem haft lärarexamen.

 9. Växjö har flest badplatser i landet

  Sommaren och badsäsongen är här. Det finns drygt 2 500 badplatser i Sverige, och allra flest ligger i Växjö kommun i Kronobergs län.

 10. Äldre har ökat sitt semesterresande över tid

  Före coronapandemin, mellan 2008–2019, ökade många i riskgruppen över 70 år sitt resande. Bland kvinnor 75–84 år ökade semesterresandet från 30 till 38 procent. Bland männen i samma åldersgrupp ökade andelen från 33 till 44 procent.

Visa