Till innehåll på sidan

Lista

Aktuellt

Här hittar du det senaste från SCB.
Dölj filter
Visa filter

Dina val:

Relevans
Datum

Listan innehåller 455 resultat.

 1. Sommarvändning för Sveriges hotell och restauranger

  Sveriges hotell och restauranger ökade sin omsättning med 23 procent i somras jämfört med samma period förra året, visar ny statistik. I juli var omsättningen till och med högre än i juli 2019.

 2. Stort lyft för nöjes- och temaparkerna i sommar

  Sveriges nöjes- och temaparker drabbades hårt när pandemin slog till 2020. Men i år ser det bättre ut. I juli var omsättningen 399 procent högre än i juli förra året.

 3. Vår konsumtion speglar samhällets utveckling

  Sedan 1950-talet har hushållens konsumtion mätts varje år genom att titta på hur varor och tjänster ser ut i en så kallad konsumentkorg. Vad korgen består av säger inte bara något om vår konsumtion, utan också något om samhället och de värderingar som prä...

 4. Nu öppnar anmälan till Hack for Sweden

  Nu har anmälan öppnat till höstens Hack for Sweden, en tävling som främjar datadriven innovation. SCB har varit med sedan starten 2014 och är i årets tävling både medarrangör och del i juryn.

 5. Prognos: Fler får rösta i nästa val

  Med ett år kvar till riksdag-, region- och kommunfullmäktigevalen har SCB beräknat hur många som kommer att få rösta i alla tre. Svaret är 7,5 miljoner personer, varav förstagångsväljarna blir runt 430 000.

 6. Ekonomisk ljusning för kultur, nöje och fritidsnäringar

  Långsamt återhämtar sig näringarna inom kultur, nöje och fritid efter pandemiåret 2020. Under första halvåret i år ökade deras omsättning med 6 procent jämfört med samma period i fjol. Men några branscher har det tufft och tusentals jobb har försvunnit.

 7. Ny publiceringstid för statistik

  Statistik från SCB har sedan många år tillbaka publicerats på vardagar klockan 9.30. Men nu tidigarelägger vi publiceringarna för att bättre möta användarnas behov.

 8. 100 år sedan kvinnor första gången gick till valurnorna

  Advokat Eva Andén ska gå och rösta tillsammans med de anställda på sitt advokatkontor. Scenen utspelar sig för 100 år sedan, i september 1921, när svenska kvinnor för första gången fick rösta i riksdagsvalet. SCB:s källor visar att det var fler kvinnor än...

 9. Konsumtionen på hotell och restauranger i juli större än före pandemin

  Gästerna återvände till svenska hotell och restauranger i somras – och det med besked. I juli i år lade Sveriges hushåll mer på hotell- och restaurangtjänster än i juli 2019, visar preliminär statistik från SCB.

 10. Sämre lön för högre utbildning i Sverige

  Det lönar sig inte att utbilda sig i Sverige i samma utsträckning som i andra länder, enligt en mätning gjord av OECD. Sverige hamnar under snittet när man jämför lönenivåer med olika nivåer av utbildning i flera länder.

Visa