Sverige har lägre materiell och social fattigdom än de flesta andra länder i Europa I Sverige lever 4 procent i materiell och social fattigdom, enligt EU:s definition. En högre andel av personer med förgymnasial utbildning lever i materiell och social fattigdom jämfört med personer med eftergymnasial utbildning, 7 procent jämfört med 2 procent. Det är även vanligare bland utrikes födda än inrikes födda. 2020-10-14 • Undersökningarna av levnadsförhållanden (ULF/SILC)
Tre av tio är aktiva i förening 29 procent av Sveriges befolkning, 16 år och äldre, är aktiva i minst en förening. Det framgår av Undersökningarna av levnadsförhållanden som SCB publicerar idag. De unga pensionärerna, som i dagsläget förväntas hålla sig hemma i självkarantän, är en viktig grupp för det svenska föreningslivet. I åldersgruppen 70–79 år är andelen föreningsaktiva 36 procent. 2020-04-21 • Undersökningarna av levnadsförhållanden (ULF/SILC)
Sverige har lägre materiell fattigdom än de flesta andra länder i EU 2 procent i Sverige lever i allvarlig materiell fattigdom, enligt EU:s definition, medan genomsnittet för EU är 6 procent. Arbetslösa lever i större utsträckning i allvarlig materiell fattigdom än de som arbetar. Det är även vanligare bland utrikes födda än inrikes födda. 2019-10-16 • Undersökningarna av levnadsförhållanden (ULF/SILC)
Äldre kvinnor tränar mest i hemmet 7 procent av svenskarna, 16 år och äldre, tränar enbart i hemmet. Det är vanligast bland de äldsta kvinnorna. Bland kvinnor som är 85 år eller äldre var det 18 procent som enbart tränade hemma. Den grupp som i minst utsträckning endast tränar i hemmet är 16–24-åringar, där andelen är 4 procent. 2019-04-11 • Undersökningarna av levnadsförhållanden (ULF/SILC)
Allt fler äldre kvinnor lär nytt på jobbet Åtta av tio förvärvsarbetande tycker att de har stora möjligheter att lära sig nya saker i arbetet. Det är vanligare bland yngre än äldre. Andelen har ökat sedan 1980-talet, framför allt bland kvinnor och äldre. 2018-12-17 • Undersökningarna av levnadsförhållanden (ULF/SILC)