Till innehåll på sidan

Sverige i siffror för lärare

sugen på quiz?

Våra quiz är en bra ingång till materialet på Sverige i siffror. Ladda ner dem här:

Quiz om ungas liv i Sverige (pdf)

Quiz om prisernas utveckling (pdf)

Quiz om löner och yrken (pdf)

Quiz om miljö (pdf)

Statistik är ett fantastiskt verktyg för att förstå samhället, granska uttalanden och bygga argument. Sverige i siffror innehåller statistik om det svenska samhället, baserat på behoven i kursplanen för samhällskunskap i grundskolan och gymnasiet. Det ger dig som lärare möjlighet att erbjuda dina elever verktyg att själva hitta fakta, jämföra, reflektera och se sammanhang.

Statistiken presenteras visuellt och interaktivt så att det är enkelt att få en överblick över befolkningsutvecklingen i Sverige sedan 1749, lön för olika yrken och vilket parti som flest röstade på i just din kommun, med mera. Här hittar du även lärarhandledning för mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. För att få en notis när Sverige i siffror uppdateras med ny statistik, och tips på hur du kan använda SCB: s statistik i undervisningen, anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Lärarhandledningar

Beställ lärar-kit!

Nu finns ett paket med material för dig som är lärare. I lärar-kitet ingår ett exemplar av trycksaken Sverige i siffror, lärarhandledning, affisch, klistermärken och ett quiz.

Nyhetsbrev, trycksak och studiebesök

Behöver du hjälp med att hitta och tolka statistiken? Ring gärna vår statistikservice!

Telefon: 010-479 50 00

Vi finns på plats vardagar 09.00–12.00 och 13.00–16.30

Skicka ett meddelande