Till innehåll på sidan

Praktik på SCB

SCB erbjuder praktik av flera olika slag för dig som är student.

Sommarpraktik

Sommarpraktik är en chans att under fyra veckor få prova på att arbeta inom vår statistikverksamhet eller på vår it-avdelning. Du får erfarenhet samtidigt som du och vi får lära känna varandra inför eventuell framtida anställning.

För att kunna få sommarpraktik inom statistikverksamheten så har du en huvudinriktning i dina studier som är relevant för oss (till exempel samhällsvetenskap) kombinerat med statistik, eller så har du statistik som huvudinriktning. Vid vårterminens slut ska du ha 30 hp statistik men vi ser gärna att du har läst minst ytterligare en termin.

För sommarpraktik på it-avdelningen är du it-student på eftergymnasial nivå. Statistikstudier är inget krav men ett plus.

Sommarpraktiken är betald.

Vi lägger ut annonsen om sommarpraktik i mitten av februari med sista ansökningsdag i slutet av februari varje år. Annonsen hittar du då under Jobba hos oss.

Övrig praktik

Det förekommer att vi har praktikplatser under terminstid för dig som är student. När så är fallet annonserar vi platserna här. Som praktikant ska du ha möjlighet till praktik inom ramen för din akademiska utbildning och förutsättningen är att din praktikperiod är poänggrundande, studiemedelsberättigande och att du är försäkrad genom ditt universitet eller högskola. Observera att praktiken inte är en anställning och att ingen ersättning ges.